Deense herdenkingceremonie op verjaardag NAVO

Vorsten

2019-04-04 19:49:00

Prins Joachim heeft donderdagmorgen in het Kasteel van Kopenhagen een krans gelegd bij het monument voor de sinds 1948 bij vredesoperaties gevallen Deense militairen. De tweede zoon van koningin Margrethe hield ook een korte toespraak en woonde daarna een aantal ontvangsten bij voor veteranen.

De plechtigheid in het historisch vestingcomplex niet ver van het paleis Amalienborg vond plaats op de zeventigste verjaardag van de oprichting van de NAVO. Denemarken hoorde op 4 april 1949 bij de twaalf oprichters van de Noord-Atlantische verdragsorganisatie. Die heeft inmiddels 28 lidstaten en heeft buiten Noord-Amerika en Europa gevechtshandelingen gepleegd. Zo waren ook Deense militairen de afgelopen jaren in Afghanistan.

Joachims echtgenote prinses Marie was donderdag in Blåvand aan de westkust van Jutland voor de opening van de tentoonstelling ‘Levensgaar! Mijnen!’ in het Tirpitz museum over het opruimen van de mijnen die de Duitse bezettingsmacht daar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten.


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie