Deense koningin promoot Deense industrie

Vorsten

2019-03-19 20:28:00

Koningin Margrethe en kroonprins Frederik van Denemarken hebben de ochtend van de tweede dag van hun staatsbezoek aan Argentinië gebruikt om zaken te doen. Daarvoor gingen ze naar het Kirchner Cultureel Centrum, vlak achter het presidentieel paleis in Buenos Aires om te praten met Deense en vooral Argentijnse ondernemingen op het gebied van met name duurzaamheid, gezondheid en voedsel en landbouw.

Koningin Margrethe hield ook een korte toespraak waarin ze verdere samenwerking van harte ondersteunde. Ze wees erop dat de Argentijnse veeteelt de laatste jaren enorm heeft geprofiteerd van Deense technologie en dat Deense bedrijven fiks hadden bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van de Argentijnse voedselindustrie. Maar er was ruimte voor groei, zo maakte het koninklijk bezoek duidelijk.

Op het programma van de koningin, die in 1966 als kroonprinses al eens een bezoek bracht aan het Zuid-Amerikaanse land, stond dinsdag ook een bezoek aan het Parque de la Memoria, het park aan de Rio de la Plata dat herinnert aan de slachtoffers van de bloedige militaire dictatuur in de jaren 1976-1983. Verder zou Margrethe naar het Deense bejaardenhuis gaan, waar Argentijnen van Deense afkomst wonen, en naar het operahuis Teatro Colón. De koningin woont daar een masterclass ballet bij.

Kroonprins Frederik werkt een eigen programma af, met daarin onder meer ruimte voor sport, en ‘s avonds voegt hij zich bij zijn moeder voor een galadiner.


Meer Denemarken

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana