Deense koninklijke wijn uit de kelder

Vorsten

21/12/2015 11:30 am

KOPENHAGEN – Aan het Deense hof zijn de voorbereidingen al begonnen voor de nieuwjaarsreceptie en het diner dat koningin Margrethe op Nieuwjaarsdag geeft in het koninklijk paleis in Kopenhagen. Uit de kelder van het nabijgelegen Rosenborg Slot is de wijn opgehaald die traditioneel bij het nieuwjaarsdiner wordt geschonken.

Het is een wijn met een lange geschiedenis. De zogenoemde Rosenborg-wijn wordt al sinds 1598 geserveerd bij nieuwsjaarontvangsten. Koning Christian IV is ermee begonnen. De wijn is afkomstig uit Baberach aan de Rijn in Duitsland en werd aanvankelijk in houten vaten opgeslagen. Sinds 1729 stonden die vaten in de kelder Rosenborg, waar tegenwoordig ook de kroonjuwelen worden bewaard.

De vaten zijn inmiddels vervangen door flessen zo meldt weekblad Billed Bladet, en met het huidige gebruik van de wijn is de voorraad voldoende om nog driehonderd jaar vooruit te kunnen.





Inschrijven nieuwsbrief

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


Meer Denemarken