Frederik en Mary met kerst op het strand

Vorsten

26/12/2015 12:54 pm

BYRON BAY – Kroonprins Frederik van Denemarken en zijn vrouw Mary hebben tweede kerstdag op het strand doorgebracht. De twee werden samen met hun vier kinderen door Daily Mail op het strand gespot van de Australische plaats Byron Bay.

Op de website van de krant staan foto’s van het kroonprinselijk gezin. Te zien is dat Mary met haar kinderen aan het surfen was. De kinderen zijn in de foto’s overigens onherkenbaar gemaakt.

Volgens de krant genoot het gezin van het lekkere weer en de rust op het strand. Ook de tienjarige prins Christian had het naar zijn zin. Hij werd een paar dagen eerder nog door de kustwacht uit het water gehaald, omdat hij van zijn surfboard was gevallen en door de sterke stroming mee werd gevoerd. Het Deense hof reageerde deze week op het incident. Volgens het hof is Christian geen moment in levensgevaar geweest. “De strandwacht heeft zijn werk goed gedaan. Hij was zeer attent en controleerde voor de zekerheid dat Christian niet in de problemen was, maar er was niks aan de hand. Het was helemaal niet dramatisch”, aldus de woordvoerder.

Frederik en Mary vertrokken een paar weken terug al naar Australië, het geboorteland van de kroonprinses. Daar brengen ze de kerstdagen door. Verwacht wordt dat ze hierna weer richting Denemarken vertrekken, want op 1 januari worden ze verwacht bij een receptie van de Deense koningin Margrethe


Meer Denemarken