Frederik en Mary zien defilé in Gråsten

Vorsten

19/07/2015 12:54 pm

Gråsten – Het Deense kroonprinselijk paar heeft zondagmorgen bij de koninklijke zomerresidentie Gråsten Slot in het zuiden van Denemarken een defilé afgenomen van de deelnemers aan een groot ruitersportevenement in Gråsten.

Zo’n driehonderd ruiters passeerden op paard en pony kroonprins Frederik en kroonprinses Mary bij de optocht door het plaatsje, waar het evenement al sinds donderdag aan de gang is en waar tal van wedstrijden worden gehouden.

Frederik en Mary gaan zelf met hun kinderen ook regelmatig in de buurt paardrijden. Jongste dochter prinses Josephine had daarbij vorige week pech. Ze viel van haar paard en brak haar arm.

Het kroonprinselijk gezin brengt voor het eerst een groot deel van de zomer door in Gråsten. Frederik en Mary krijgen eind deze week gezelschap van koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik die elke zomer enkele dagen in Gråsten verblijven. Margrethe probeert daar zoveel mogelijk familieleden om zich heen te verzamelen, en houdt daar ook de jaarlijkse zomerfotosessie.

Gratis voor jou


Meer Denemarken