Frederik laat zich van sportieve kant zien

Vorsten

29/08/2015 9:40 am

SILKEBORG – Voor de Deense kroonprins Frederik is het een sportief weekend. De zoon van koningin Margrethe doet vrijdag en zaterdag mee aan de zogenoemde Adventure Race in de Deense plaats Silkeborg, zo valt te lezen op de website van het Deense hof.

Tijdens de race nemen verschillende teams, die bestaan uit drie mensen, het tegen elkaar op. De deelnemers worden getest op hun onderlinge samenwerking, kracht en doorzettingsvermogen. Het Deense hof meldt op de website dat er tijdens de race gemountainbiked moet worden net als onder meer zwemmen, kajakken en klimmen, maar de deelnemers weten van te voren niet welke uitdagingen hen precies staan te wachten.

De race kan in drie verschillende niveaus afgelegd worden. De prins doet mee aan de ‘Master’. Op de website van de Adventure Race valt te lezen dat deze race is bedoeld voor de ‘doorgewinterde sportievelingen die een ultieme uitdaging aan willen gaan’.

Frederik liet zich eerder deze maand ook al van zijn sportieve kant zien toen hij meedeed aan een potje golf in het kader van het Made in Denmark ProAm toernooi. Eerder dit jaar deed de kroonprins ook al mee aan een fietstocht van 300 kilometer rond het Vätternmeer in Zweden. In hetzelfde land deed hij ook al eens mee aan de Vasa-loop, een langlaufwedstrijd over 90 kilometer.


Meer Denemarken