Frederiks Royal Run begint dit jaar in Groenland

Vorsten

15/01/2020 11:19 am

Kroonprins Frederik van Denemarken brengt de derde editie van de Royal Run voor het eerst naar Groenland. Enkele dagen voordat het hardloopevenement in verschillende Deense steden plaatsheeft, loopt de zoon van koningin Margrethe alvast in in de Groenlandse hoofdstad Nuuk.

Groenlandse deelnemers kunnen op 28 mei kiezen om mee te rennen op de mijl of een rondje van 5 of 10 kilometer te doen. Welke afstand Frederik aflegt, heeft het Deense hof niet bekendgemaakt.

Op 1 juni is de Royal Run in Sønderborg, Aalborg, Odense, Kopenhagen/Frederiksberg en Bornholm. Op verschillende afstanden komt Frederik in actie en ook kroonprinses Mary laat zich gelden.

Faeröer

De Royal Run werd in 2018 in het leven geroepen ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Frederik. Het idee erachter was om de Denen in beweging te krijgen. Met zo’n 70.000 deelnemers tijdens de eerste editie en meer dan 82.000 in 2019 mag het evenement een succes worden genoemd.

Voor de tweede editie gaf Frederik vorig jaar het startschot op de Faeröer, eveneens onderdeel van het koninkrijk Denemarken. Op de eilandengroep deden ruim 4000 lopers mee.

Gratis voor jou


Meer Denemarken