Frederiks Royal Run trekt meer belangstelling

Vorsten

2019-03-16 15:25:00

Deense hardlopers hebben zich gehaast om zich aan te melden voor de Royal Run. Terwijl het hardloopevenement pas op 10 juni plaatsvindt in vijf verschillende steden, hebben nu al meer mensen zich opgegeven dan er vorig jaar in totaal hebben meegedaan. De teller stond vrijdag op 70.575, vorig jaar renden er 70.000 mensen mee, schrijven verscheidene Deense media.

Het evenement werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd in vijf steden vanwege de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik. Hij rende zelf ook mee. Ook dit jaar trekt Frederik zijn hardloopschoenen weer aan. Hij begint in Aarhus, waar hij 1 mijl (ruim 1,6 kilometer) rent. Daarna legt Frederik 5 kilometer af in Aalborg en afsluitend nog eens 10 kilometer in Kopenhagen. Een week eerder legt de kroonprins ook al de nodige kilometers af, wanneer hij op de Faeröer-eilanden is.

Net als vorig jaar is iedereen welkom bij de Royal Run in verschillende steden, zowel ervaren als onervaren lopers. “Ik hoop dat veel mensen zich weer willen uitdagen”, zei Frederik eerder, die heel Denemarken weer aan het bewegen wil krijgen. “Vorig jaar was een fantastische dag.”


Meer Denemarken

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig