Alexandra stopt als beschermvrouwe jeugdkoor

Vorsten

08/08/2014 3:59 pm

KOPENHAGEN – De Deense gravin Alexandra, de ex-vrouw van prins Joachim, zet na 19 jaar een punt achter haar beschermvrouwschap van het jeugdkoor van de Deense omroep DR. “Een beschermvrouwschap is niet voor het leven. We zijn dankbaar voor de inzet van de gravin de afgelopen 19 jaar”, aldus een woordvoerder van de omroep tegen Billed-Bladet.

Volgens de woordvoerder kan het koor terugkijken op een uitstekende samenwerking met Alexandra, die in april 2005 officieel scheidde van prins Joachim. Toen ze twee jaar later hertrouwde met de fotograaf Martin Jørgensen verloor ze haar titel ‘prinses’, maar ze behield haar eerder door koningin Margrethe verleende titel van ‘gravin van Frederiksborg’.

Gravin Alexandra (50) zorgt voor de opvoeding van de zoons uit haar in 1995 gesloten huwelijk met Joachim, die eveneens hertrouwde en uit zijn tweede huwelijk twee kinderen heeft. Aan koninklijke activiteiten neemt ze niet of nauwelijks deel, maar voor belangrijke familie-evenementen wordt ze nog wel uitgenodigd.

In Denemarken is recent discussie ontstaan over de levenslange alimentatie van 250.000 euro per jaar die haar bij de scheiding is verleend. In opiniepeilingen laten Denen weten dat dit geld beter kan worden besteed.


Meer Denemarken