Koningin Margrethe begint nieuwe jaar met galadiner

Vorsten

01/01/2020 9:06 pm

Koningin Margrethe is woensdagavond haar werkzaamheden in het nieuwe jaar begonnen met de traditionele Nytårstaffel. In de Ridderzaal van het zogenoemde Christian VII’s Palæ – een van die vier paleizen die samen Amalienborg vormen – gaf ze een ontvangst en galadiner voor regering, hoge vertegenwoordigers van de staat en het hof.

De koningin werd daarbij vergezeld door kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, door haar even uit Frankrijk overgekomen jongste zoon prins Joachim met echtgenote prinses Marie, en door haar zus prinses Benedikte. De aankomst van de leden van de koninklijke familie, die in feite alleen maar het plein over hoefden te steken maar die de afstand aflegden in een auto, werd rechtstreeks uitgezonden door de Deense televisie.

Donderdag gaan voor de koningin de ontvangsten meteen verder. Eerst komen de rechters van de Hoge Raad langs in Christian VII’s Palæ en daarna het officierenkorps van de Koninklijke Lijfwacht en de Huzaren. De koningin gaat vervolgens naar paleis Christiansborg voor een receptie voor het corps diplomatique. Vrijdag rijdt de Deense gouden koets uit om Margrethe andermaal naar Christiansborg te brengen voor de laatste vier van haar recepties, waaronder die voor maatschappelijke organisaties.


Meer Denemarken