Koningin Margrethe terug op school

Vorsten

13/07/2015 8:00 am

UPERNAVIK – Koningin Margrethe van Denemarken heeft tijdens haar reis door Groenland een school bezocht die ze zelf in 1960 opende. Met haar echtgenoot prins-gemaal Henrik kreeg ze een rondleiding door de Prinses Margretheschool. Daarbij droeg ze traditionele kleding.

Schoolhoofd Karoline Rosing leidde het koninklijke bezoek langs verschillende gebouwen en lokalen zodat de Deense koningin een goed beeld kreeg van de ontwikkeling die de school de afgelopen 55 jaar jaar heeft doorgemaakt. De school staat in Upernavik, een plaats aan de westkust met 1140 inwoners.

Maandagmiddag arriveert Margrethe in het nog veel kleinere dorp Ukkusissat. Na een bezoek aan de plaatselijke kerk gaat ze op visite bij de 84-jarige Salomine Skade, de oudste inwoner van het dorp. In de loop van de dag bezoekt ze opnieuw de dorpsschool, waarna een koor en een dansgroep voor haar zullen optreden.

Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik blijven tot en met 22 juli in Groenland, waarbij ze diverse streken en plaatsen aandoen. Voor een deel reizen ze met het vorstelijke jacht Dannebrog.


Meer Denemarken