Koningin Margrethe viert feest in Aarhus

Vorsten

2017-04-11 10:30:00

De Deense koningin Margrethe viert haar verjaardag dit jaar in Aarhus en niet zoals meer gebruikelijk in Kopenhagen. Dat komt omdat de verjaardag – 16 april – samenvalt met Pasen. De koninklijke familie brengt de paasdagen traditiegetrouw door in Marselisborg Slot in Aarhus en dit jaar vormt daarop geen uitzondering.

Koningin Margrethe zal zondag op het bordes van Marselisborg verschijnen om met haar familie de gelukwensen van het Deense publiek in ontvangst te nemen. Margrethe wordt 77 jaar en is al sinds zaterdag in haar residentie in de centraal Deense handels- en havenstad.

Dinsdag komt ze ook al in actie in Aarhus. De koningin opent dan de nieuwe permanente tentoonstelling ‘Aarhus vertelt’ in Den Gamle By, museum ‘de oude stad’. Aan de hand van verhalen van meer of minder bekende personen wordt de 1200 jaar oude geschiedenis van de stad uit de doeken gedaan, waarbij het accent ligt op de laatste 150 jaar.

Aarhus is dit jaar één van de twee steden die zich mogen tooien met de titel ‘Europese culturele hoofdstad’ en de expositie is de bijdrage van het museum daaraan. Margrethe is beschermvrouw van Den Gamle By.


Meer Denemarken