Kroonprins Frederik beschermheer WK ijshockey

Vorsten

2017-05-15 11:02:00

Kroonprins Frederik is beschermheer van het WK ijshockey dat in 2018 in Denemarken wordt gehouden. Dit heeft heeft de Deense kroonprins zelf aangekondigd in Keulen, een van de steden waar het wereldkampioenschap ijshockey momenteel plaatsvindt.

Denemarken organiseert het WK volgend jaar mei voor het eerst in de speelsteden Herning en Kopenhagen. Frederik kreeg zondag in Keulen een ijshockeyshirt van het Deense team uitgereikt, met daarop het nummer 18. ”Denemarken is erg trots om volgend jaar de wereldkampioenschappen ijshockey te mogen organiseren”, sprak Frederik. ”Het wordt het grootste sportevenement dat ooit in ons land is georganiseerd.”

Frederik, die vorige week prinses Beatrix vergezelde naar een banket in Oslo, geniet van de sfeer tijdens ijshockeywedstrijden. ”Het is luid en feestelijk, anders dan een voetbalwedstrijd. Mensen verspreiden zich over de hele arena, ongeacht uit welk land ze komen.” Een paar jaar geleden speelde Frederik ijshockey met vrienden. ”Het is een zware en lichamelijke sport. Ieder individu moet sterk zijn, maar je moet ook in teamverband kunnen denken. Dat maakt ijshockey erg spannend en indrukwekkend.”


Meer Denemarken