Kroonprins Frederik: leeftijd maar een getal

Vorsten

27/09/2015 11:44 am

KATHMANDU – Kroonprins Frederik wordt over drie jaar vijftig, maar ligt daar niet wakker van. “Leeftijd is slechts een getal”, grapte de Deense kroonprins in een interview met Billed Bladet.

Toch merkt Frederik dat hij geen twintig meer is. “Ik ben wat stijver”, gaf hij toe. “Dat merk ik de laatste vijf, zes jaar.” Tijdens zijn bezoek aan de medewerkers van het Rode Kruis in Nepal sliep de kroonprins in een tent. “Dat voelde ik wel aan m’n rug. Gelukkig had ik een wat dikker matras.”

Frederik had in Nepal een zware wandeling op het programma staan. Van dergelijke inspanningen geniet de sportieve kroonprins. “Ik vind het fijn om in vorm te blijven.”

Swedish Classic

Zijn uithoudingsvermogen stelt Frederik geregeld op de proef. Zo deed hij in Zweden mee een serie zware wedstrijden. De kroonprins nam deel aan de Vasa-loop, een langlaufwedstrijd over negentig kilometer, en de Vätternrundan, een fietstocht van driehonderd kilometer rond het Vätternmeer. Frederik nam ook deel aan de Vansbrosimningen, een zwemtocht van drie kilometer, en liep zaterdag dertig kilometer hard als deelnemer aan de Lidingö-loop. Na afloop van die tocht kreeg de kroonprins een oorkonde omdat hij alle vier de sportevenementen, de Swedish Classic, met succes afrondde.

Sporten helpt Frederik, vertelde hij Billed Bladet. “Als ik in vorm ben, denk ik helderder.”


Meer Denemarken