Margrethe bedankt bemanning volgschip

Vorsten

19/07/2015 12:56 pm

KANGAAMIUT – Het Deense koninklijk paar brengt zondagmiddag (plaatselijke tijd) een kort bezoek aan het kleine Groenlandse plaatsje Kangaamiut. Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik zijn bezig aan een reis van 14 dagen langs de noord- en westkust van Groenland, en zijn met het koningsschip Dannebrog op weg naar de hoofdstad Nuuk waar de tocht eindigt.

Koningin Margrethe gebruikte haar rustdag zaterdag voor een bezoek aan het volgschip Thetis, het patrouillevaartuig van de Deense Koninklijke Marine dat het koninklijk gezelschap tijdens de reis door de rijkelijk van ijsbergen voorziene wateren van Groenland begeleidt. De vorstin sprak met de bemanning en dankte hun voor de ondersteuning bij de tocht.

Op de Thetis, dat speciaal is ontworpen voor het patrouilleren rond Groenland en de Faeröer, kan een helikopter landen, is een noodhospitaal en zijn ook de media ondergebracht. Het schip volgt de Dannebrog de komende dagen nog tot Reykjavik. Koningin en prins-gemaal gaan al eerder naar huis. Zij worden donderdag in Gråsten verwacht, in het zuiden van Denemarken voor de jaarlijkse familievakantie.


Meer Denemarken