Margrethe bekijkt wisseling van de wacht

Vorsten

24/07/2015 7:21 pm

GRÅSTEN – De Deense koninklijke familie heeft vrijdagmiddag gezamenlijk de wekelijkse wisseling van de wacht bekeken vanaf het bordes van Gråsten Slot, de koninklijke zomerresidentie in Zuid-Jutland.

Het was de eerste keer dat koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik te zien waren na hun twee weken durende bezoek aan Groenland. Het koninklijk paar keerde daar donderdag van terug.

De Koninklijke Lijfwacht bracht drie muzikale nummers ten gehore voor het koninklijk gezelschap en naar schatting duizend toeristen en belangstellenden voor Gråsten Slot. Koningin en prins-gemaal gingen er voor zitten, omringd door een deel van hun kleinkinderen.

Bij de wisseling van de wacht was namelijk ook kroonprins Frederik aanwezig met zijn gezin en prinses Alexandra van Berleburg met haar man en hun kinderen Richard en Ingrid. Alexandra is de oudste dochter van Margrethe’s zus prinses Benedikte.

Koningin Margrethe verzamelt haar uitgebreide familie elk jaar enige tijd in Gråsten. Zaterdag is daar ook de zomerse fotosessie voor de pers.


Meer Denemarken