Margrethe met de trein naar Aarhus

Vorsten

22/12/2015 3:02 pm

AARHUS – Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik zijn aangekomen in Aarhus, waar zij op Marselisborg Slot de kerstdagen doorbrengen. Voor de reis vanuit Kopenhagen werd de koninklijke wagon aan een trein gekoppeld, zo meldt Billed Bladet.

Bij aankomst stond de auto klaar en zorgde het hofpersoneel ervoor dat de meegereisde teckels niet werden vergeten, zo laat een filmpje op de website van het weekblad zien.

Koningin Margrethe brengt sinds 1969 bijna elk jaar de kerstdagen door in Marselisborg dat ze in 1967 cadeau kreeg van haar vader koning Frederik IX. Een bord bij de ingang van de slottuin meldt dat paleis en tuin in elk geval tot 7 januari zijn gesloten voor het publiek, al is bekend dat de vorstin op 1 januari al present moet zijn in Kopenhagen voor haar eerste nieuwjaarsontvangst.

Vorig jaar miste Marselisborg het koninklijk kerstbezoek. Margrethe had besloten om haar hele familie, dus ook haar zussen en hun kinderen en kleinkinderen, uit te nodigen voor de feestdagen en voor die vijftig gasten is er in Aarhus geen plek. Vandaar dat bij uitzondering Fredensborg Slot werd gekozen voor de samenkomst.

Gratis voor jou


Meer Denemarken