Margrethe op weg naar hoofdstad Groenland

Vorsten

20/07/2015 6:19 pm

MANIITSOQ – Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik hebben nog twee dagen te gaan bij hun uitgebreide bezoek aan het autonome Groenland. Het Deense koninklijk paar bezocht maandag Maniitsoq en is inmiddels aan boord van het koningsschip Dannebrog op weg naar Nuuk, de hoofdstad van Groenland.

De visite aan Maniitsoq volgde eenzelfde patroon zoals dat van de Oranjes bekend is bij bezoeken aan de kleine Caribische eilanden, met aandacht voor het lokaal bestuur, zieken- en ouderenzorg, museumbezoek en lokale cultuur.

Koningin Margrethe nam maandag ook een kijkje bij Royal Greenland, ‘s werelds grootste leverancier van Groenlandse heilbot en koudwatergarnalen, één van de belangrijkste werkgevers in het 2600 inwoners tellende plaatsje. Na de traditionele ‘kaffemik’ met de inwoners van Maniitsoq ging het koninklijk gezelschap weer aan boord van Dannebrog.

De koningin wordt dinsdagmiddag (lokale tijd) in Nuuk verwacht en heeft dan ontmoetingen met het Groenlandse parlement, Inatsisartut, en de Groenlandse regering, Naalakkersuisut. De dag wordt afgesloten met een door de regering aangeboden diner. Op woensdag staat dan nog een uitgebreid programma in het stadje op de agenda.

Gratis voor jou


Meer Denemarken