Mary hijst vlag voor gendergelijkheid

Vorsten

01/09/2015 6:56 pm

KOPENHAGEN – Kroonprinses Mary van Denemarken heeft dinsdag een inspiratiebijeenkomst bijgewoond voor Women Deliver, de grootste conferentie voor de rechten en het welzijn van vrouwen ter wereld in Kopenhagen. Tijdens haar bezoek hees ze een vlag vóór gendergelijkheid, een van de zeventien ontwikkelingsdoelstellingen (Global Goals) van de 193 landen van de Verenigde Naties (VN).

Mary is beschermvrouw van de conferentie Women Deliver, die in mei 2016 in de Deense hoofdstad plaatsvindt. In deze rol dacht ze dinsdag mee over de organisatie en over manieren om het Deense volk te betrekken bij VN-ontwikkelingsdoelstellingen die tijdens de Algemene Vergadering van de VN in september nog formeel moeten worden goedgekeurd.

Die doelen moeten de komende vijftien jaar een einde maken aan onder meer armoede en hongersnood. Daarnaast wordt er nadruk gelegd op vrede, gezondheid, kwalitatief onderwijs, schoon water en de strijd tegen klimaatverandering. De vrouw van kroonprins Frederik, die zich al jaren inzet voor vrouwenrechten, hees een VN-vlag met het nummer vijf, voor het vijfde doel op de lijst; gendergelijkheid. De resterende zestien vlaggen worden de komende tijd bij verschillende bijeenkomsten over de hele wereld gehesen.

Gratis voor jou


Meer Denemarken