Bruiloft Pierre ‘een van de leukste ooit’

Vorsten

06/08/2015 8:34 pm

ANGERA – De kerkelijke inzegening van het huwelijk van Pierre Casiraghi en Beatrice Borromeo was vooral heel erg leuk. “Het was een van de leukste bruiloften waar ik bij ben geweest”, vertelt een van de gasten aan People. De zoon van prinses Caroline trouwde zaterdag voor de kerk. Een week daarvoor trouwden Pierre (27) en Beatrice (29) in het prinselijk paleis van Monaco voor de wet.

“Het was een mix van feesten, festiviteiten en entertainment”, zegt de gast, die zowel het kerkelijk als het wettelijk huwelijk bijwoonde. Zo kregen de aanwezigen in Monaco een ‘moderne picknick’ aangeboden en werden in Rocca d’Angera middeleeuwse gevechten nagespeeld. Op het kasteel aan de oever van het Lago Maggiore vond de receptie plaats.

“Na de kerkelijke inzegening kregen we de middag vrij om te ontspannen en ons voor te bereiden op de feestavond”, doet de gast uit de doeken. In Rocca d’Angera had Pierre een verrassing in petto. “Zo’n honderd mensen in middeleeuwse kostuums begonnen een toernooi na te spelen. Er waren harnassen, zwaarden en speren in overvloed.” De bruidegom nam zelfs deel aan het spel. “Hij zwaaide met een zwaard en grapte met zijn vrienden die hij zijn ridders noemde.”

Na het zwaardvechten vierden Pierre en Beatrice tot in de vroege uurtjes feest met de naar verluidt zeshonderd genodigden. Een dag na het feest volgde nog een poolparty met de jongere gasten. Pierre en zijn vrienden namen deel aan een duikwedstrijd, Beatrice deed dienst als jurylid. Zij had voor de dag een passende outfit. “Beatrice droeg een korte gele jurk met een tasje met de tekst Mrs. Casiraghi daarop.”


Meer Monaco