Prins Albert is een trotse vader

Vorsten

11/07/2015 2:56 pm

MONACO – Prins Albert II van Monaco probeert zoveel tijd als hij kan door te brengen met zijn tweeling Jacques en Gabriella. Dat vertelt de prins aan People.

“Charlène staat iets eerder op dan ik, zij is er in de ochtend voor de kinderen en ik geef ze hun laatste voeding voordat ze ‘s avonds gaan slapen”, vertelt Albert. “Ik zie ze ‘s morgens natuurlijk nog voordat ik naar mijn werk ga. Ik probeer ze echt zoveel mogelijk te zien, ze groeien zo snel.”

Het blad vraagt wat de belangrijkste mijlpalen zijn die Albert en Charlène al hebben beleefd met hun twee kids. “Ze hebben net de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring gelezen en ze beginnen nu aan de grondwet”, zegt hij lachend. “Ben ik een te trotse vader?”

Kruipen

Later antwoordt Albert serieus. “Ze zitten rechtop en ze beginnen heel langzaam met kruipen, maar dat lukt nog niet heel goed.” De vorst vertelt dat de twee kleintjes dol zijn op water. “Ik beloof dat jullie ze zwemmend zullen zien voor het einde van de zomer.”

De prins viert dit weekend dat hij tien jaar geleden zijn vader Rainier opvolgde. Zondag staat er onder meer een gratis concert van Robbie Williams in Monaco op het programma.

Prins Jacques en zijn zus prinses Gabriella werden op 10 december geboren in een ziekenhuis in Monaco. Jacques, hoewel enkele minuten jonger dan zijn zusje, is de troonopvolger. Albert heeft ook nog twee andere kinderen uit twee buitenechtelijke relaties, Jazmin Grace (23) en Alexandre (11). Hij vertelt het blad dat hij zijn kinderen regelmatig ziet en deze zomer tijd met ze door zal brengen.


Meer Monaco