Stéphanie bij begin circusfestival

Vorsten

15/01/2016 12:53 pm

MONACO – In aanwezigheid van beschermvrouw prinses Stéphanie en haar dochter Pauline is in Monaco de veertigste editie van het wereldberoemde internationale circusfestival van start gegaan. De jubileumeditie brengt onder de noemer ‘Golden Show’ maar liefst veertien voormalige winnaars van de Gouden Clown-prijs in de piste, plus ook nog eens vijf winnaars van de Zilveren Clown.

Stéphanie, die van jongs af aan bij het in 1974 door haar vader prins Rainier III begonnen festival is betrokken, is ook verantwoordelijk voor het programma. Voor het jubileum koos ze ervoor feestelijk terug te kijken met succesvolle artiesten uit voorgaande edities en de strijd om de prestigieuze Gouden Clown-prijs dit keer achterwege te laten.

Het circus komt ook naar buiten. Zaterdag is er een grote voorstelling op het paleisplein nadat het circus in optocht door het vorstendom is getrokken. De komende dagen – het festival duurt tot en met 24 januari – worden ook prins Albert II, prinses Charlène en andere leden van de vorstelijke familie bij de voorstellingen verwacht. Hoogtepunten uit het programma zijn traditioneel aan het einde van het jaar te zien op de Nederlandse televisie.


Meer Monaco