Stéphanie heeft circusfestival weer rond

Vorsten

13-01-2016 15:40:00

MONACO – Prinses Stéphanie van Monaco heeft maanden gewerkt aan de veertigste editie van het internationale circusfestival van Monte Carlo. Dat gaat donderdag van start. Stéphanie is niet alleen beschermvrouw van het door haar vader prins Rainier III in 1974 opgezette evenement, maar ook directeur en choreograaf. Zij bepaalt welke artiesten worden uitgenodigd en hoe het programma en de aankleding daarvan eruitzien.

Stéphanie (50) is altijd gek geweest op het circus en werd door prins Rainier al meteen bij de organisatie van het inmiddels wereldberoemde festival betrokken. Als jong meisje zat ze al in de jury voor de prestigieuze ‘Gouden Clown’ onderscheiding. En in haar wildere jaren papte ze ook aan met circusartiesten. Ze had in 2001 een relatie met olifantendresseur Franco Knie en trouwde in 2003 met de Portugese acrobaat Adans Lopez Peres. Een jaar later waren ze weer gescheiden.

Het circusfestival zorgt dat Monaco internationaal in de belangstelling staat. Prins Albert, prinses Charlène en de kinderen van Stéphanie laten zich dan ook regelmatig bij de voorstellingen zien. Hoogtepunten van het festival worden wereldwijd uitgezonden. Het Nederlandse televisiepubliek moet wachten tot december alvorens opnamen van het festival worden vertoond. Meestal wordt er teruggeblikt tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Monaco

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft