Ari Behn prikkelt de Noren met kunst

Vorsten

23/09/2015 6:43 pm

OSLO – Ari Behn, de kunstenaar-schoonzoon van koning Harald van Noorwegen heeft de Noren weer eens op de kast gekregen. Hij heeft een tentoonstelling van foto’s ingericht waarin het mannelijk geslachtsdeel een voorname plaats inneemt.

“Het gaat mij niet om porno, of om erotiek te tonen. Ik wil verhalen vertellen over mensen en erotiek is een belangrijk deel van het menselijk leven”, aldus Ari Behn tegenover de Noorse televisie. “Ja, mijn vrouw heeft de kunstwerken gezien”, zei Behn over echtgenote prinses Märtha Louise. Wat ze ervan vond, bleef geheim.

Ari’s schoonmoeder koningin Sonja, zelf actief als schilderes, heeft zijn nieuwe werk nog niet gezien. Ari kreeg in dat verband de vraag voorgelegd of het niet gênant is om zulke kunst aan de schoonfamilie te tonen. “Het is altijd een beetje gênant om je als kunstenaar zo bloot te geven, maar het is ook spannend omdat de kunst een reactie oproept.”

Ari Behn heeft de Noren vanaf het begin geprikkeld, zowel met zijn boeken als kunstwerken. “Een kunstenaar moet prikkelen”, vindt hij. De werken van Behn gaan op tournee door Noorwegen samen met werk van de kunstenares Unni Askeland. Die nam foto’s van de dating app Tinder als basis voor zeer erotisch getinte inktprinten.


Meer Noorwegen