Confirmatie Ingrid Alexandra in augustus

Vorsten

2019-01-18 11:56:00

De Noorse prinses Ingrid Alexandra wordt op zaterdag 31 augustus geconfirmeerd als lid van de lutherse staatskerk. Dat heeft het Noorse hof vrijdag bekendgemaakt. De plechtigheid vindt plaats in de kapel van het Koninklijk Paleis, waar de prinses in april 2004 ook is gedoopt. De dienst wordt geleid door Kari Veiteberg, de bisschop van Oslo.

Voor de confirmatie, dat een belangrijk familiefeest is, worden ook de peetouders van de confirmant uitgenodigd. In het geval van prinses Ingrid Alexandra zijn dat koning Felipe van Spanje, kroonprins Frederik van Denemarken, kroonprinses Victoria van Zweden, prinses Märtha Louise en Marit Tjessem, haar oma.

Ingrid Alexandra wordt volgende week 15 jaar. Ze is de oudste dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit en na haar vader tweede op de lijst van troonopvolgers. Ze wordt in haar woonplaats Asker voorbereidt op de confirmatie.

Dat kent de lutherse kerk als een soort evenknie van het bij katholieken gebruikelijke vormsel, maar dat eerder komt dan bijvoorbeeld de geloofsbelijdenis die in andere protestantse kerken op latere leeftijd wordt gedaan.


Meer Noorwegen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt