Haakon en Mette-Marit bezoeken Nannestad

Vorsten

16/09/2015 1:31 pm

OSLO – De Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit zijn een paar dagen in de Noorse provincie Akershus. De twee begonnen hun dag woensdag in de gemeente Nannestad bij een van de plaatselijke kleuterscholen. Het Noorse hof deelt verschillende foto’s van het bezoek van het kroonprinselijk paar via Facebook.

Het stel sprak bij de kleuterschool met een aantal kindjes en ze maakten ook kennis met enkele medewerkers. Mette-Marit en Haakon spraken ook met twee middelbare scholieren die een bijbaantje hebben op de kleuterschool. Op de foto’s die het hof online heeft gezet, is te zien dat de kroonprins zich ook nog even van zijn sportieve kant liet zien. Hij deed namelijk mee aan een potje voetbal op het speelveldje bij de school.

De kroonprins en kroonprinses beleven woensdag een drukke dag. Er staan verschillende bezoeken en afspraken op het programma. Zo gingen de twee na de kleuterschool onder meer langs bij een middelbare school in Nannestad. Daar namen ze een kijkje in de keuken van de school waar leerlingen die de vakken restaurant en voedselverwerking volgen de lunch maakten. Haakon en Mette-Marit zagen onder meer hoe de jongeren hun eigen worstjes en andere kleine hapjes maakten. Het hof laat weten dat het kroonprinselijk paar verschillende hapjes heeft geproefd.

Toespraak

Mette-Marit gaf tijdens het bezoek aan de middelbare school een toespraak aan de leerlingen en de medewerkers van de school. “Dit is echt een fantastische school, studenten krijgen hier veel kansen en kunnen veel vakken kiezen. Ik kan mij goed voorstellen dat het slagingspercentage bij deze school boven het gemiddelde ligt”, aldus Mette-Marit.

Woensdagavond staat er ook nog een receptie op het programma. Het Noors kroonprinselijk paar verblijft nog tot en met donderdag in de provincie Akershus, ze gaan dan naar de gemeente Nittedal.


Meer Noorwegen