Haakon en gezin genieten op Middellandse zee

Vorsten

07/08/2015 11:50 am

OSLO – Kroonprins Haakon van Noorwegen en zijn echtgenote kroonprinses Mette-Marit genieten met hun gezin op de Middellandse Zee van een vakantie die in de ogen van veel landgenoten als extravagant zal overkomen. Dat het kroonprinselijk paar spelevaart op een zeiljacht dat voor 250.000 euro per week kan worden gehuurd, ligt gevoelig. De Noren zijn meer gediend van ‘gewoon doen’.

Dat Haakon en Mette-Marit op de Middellandse Zee met vrienden aan het varen zijn, blijkt uit opnamen van paparazzi die in deze tijd van het jaar altijd wel een aantal al of niet koninklijke beroemdheden op de korrel nemen. Zo werd eerder in de week ook de Zweedse koninklijke familie ‘betrapt’, al was dat gemakkelijker omdat die zich op een boot in de haven van St. Tropez bevond.

Haakon en Mette-Marit zijn van grotere afstand gefotografeerd terwijl ze onder de douche staan na een zwempartij, terwijl ze elkaar afdrogen en met de kinderen aan het varen zijn in een rubberbootje die bij het grote, op de Kaaiman-eilanden geregistreerde, jacht hoort.

Op publicatie van dat soort foto’s te voorkomen hebben de Oranjes mede de Mediacode opgesteld, indachtig ook de zomervakanties bij prins Bernhard en Porto Ercole, waar paparazzi ook present waren als de familie de zee opging.


Meer Noorwegen