Haakon en Mette-Marit naar New York

Vorsten

02/10/2015 12:17 pm

OSLO – De Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit gaan volgende week naar New York. Het Noorse hof heeft het programma vrijdag online gezet.

Het bezoek van het kroonprinselijk paar staat in het teken van de samenwerking tussen Noorse en Amerikaanse bedrijven. Haakon en Mette-Marit wonen in New York onder meer het jaarlijkse galadiner van de Noorse-Amerikaanse Kamer van Koophandel bij. Deze organisatie, die dit jaar honderd jaar bestaat, zet zich in om de handel tussen de twee landen te stimuleren. Het paar zal als eregasten bij het diner aanwezig zijn. Haakon zal alle genodigden tijdens het diner toespreken.

De zoon van koning Harald en zijn vrouw gaan ook langs bij het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum. Daar zullen de twee een deel van een bijzonder wandtapijt overhandigen. Het hele wandtapijt hangt in een van de kamers in het VN-gebouw. Het stuk dat cadeau wordt gegeven aan het museum zal onderdeel worden van de vaste collectie. De kroonprinses zal in het museum een toespraak geven.

Verder staat er voor Haakon en Mette-Marit een ontmoeting met een aantal muzikanten op het programma. Net als een bezoek aan de Noorse Seamans kerk. De kroonprins en de kroonprinses zijn op woensdag 7 en donderdag 8 oktober in de Big Apple.


Meer Noorwegen