Haakon volgt les over duurzaamheid

Vorsten

06/10/2015 1:04 pm

OSLO – De Noorse kroonprins Haakon heeft dinsdag een bezoek gebracht aan een basisschool in de hoofdstad Oslo. Daar woonde hij het begin van een nieuw educatief programma over duurzaamheid bij. Het Noorse hof heeft foto’s van de kroonprins in de schoolbanken op Facebook gezet.

Op 25 september hebben heel wat wereldleiders in New York een lijst van nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties ondertekend. Deze doelen zijn het uitgangspunt bij het nieuwe lesprogramma dat de naam World’s Largest Lesson heeft gekregen. Tijdens de les werd er onder andere in kleine groepjes gediscussieerd over de verschillende doelen en welke doelen kinderen het belangrijkst vinden. De kroonprins stond zelf ook nog even voor de klas om het een en ander uit te leggen.

Het lesprogramma is ontwikkeld dankzij een samenwerking tussen de Verenigde Naties en Unicef Noorwegen. De Noorse afdeling van Unicef laat weten dat het heel belangrijk is om kinderen bij de doelen te betrekken. Unicef Noorwegen hoopt dan ook dat veel scholen het lesprogramma gaan gebruiken om hun leerlingen te onderwijzen.

De duurzame ontwikkelingsdoelen richten zich vooral op het bestrijden van armoede, klimaatverandering en ongelijkheid. De doelen hebben een looptijd tot 2030 en volgen de zogenoemde millenniumdoelen op.

Wilt u iedere vier weken een compleet en betrouwbaar overzicht van alles wat koninklijke families meemaken? Klik dan hier en neem vandaag nog een abonnement op Vorsten!


Meer Noorwegen