Harald en Sonja onderweg naar Chili

Vorsten

21-03-2019 20:18:00

Koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen zijn alvast op weg naar Chili, waar volgende week een staatsbezoek begint. Kroonprins Haakon fungeert deze week als regent en neemt de taken van het Noorse staatshoofd waar, zo blijkt uit de agenda op de website van het Noorse koningshuis.

Het staatsbezoek, dat is gepland voor de periode van 26 tot 31 maart, markeert honderd jaar diplomatieke betrekkingen tussen Noorwegen en Chili. Dat de 82-jarige Harald en de 81-jarige Sonja alvast aan de reis van 13.000 kilometer zijn begonnen, heeft ermee te maken dat ze een paar dagen kunnen ontspannen in Zuid-Amerika voordat hun hectische programma begint. En ze kunnen alvast wennen aan het tijdsverschil van vier uur.

Harald en Sonja zijn door de Chileense president Sebastián Piñera uitgenodigd. Het bezoek wordt afgetrapt in Santiago met een welkomstceremonie in het presidentiële paleis. Hier zal het koppel dineren met de president. Ook zullen Harald en Sonja leiders van het congres, het hooggerechtshof en de burgemeester van Santiago ontmoeten.

Meer Noorwegen