Koning brengt werkbezoek aan Rotterdam-Zuid

Vorsten

25/06/2015 2:23 pm

ROTTERDAM – Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag een werkbezoek gebracht aan de wijk Hillesluis op Rotterdam-Zuid. Hij liet zich daar vooral informeren over hoe bewoners in Hillesluis met elkaar omgaan en de wijk leefbaar houden. De koning bezocht onder meer taekwondoschool Abdel Kwan, winkeliers van Winkelboulevard-zuid en sprak met buurtbewoners.

De koning kwam naar Rotterdam op uitnodiging van burgemeester Ahmed Aboutaleb, maar de koning wilde zelf graag de wijk Hillesluis zien en mensen uit die wijk ontmoeten. De majesteit voerde verschillende gesprekken; hij stelde vragen over hoe mensen initiatieven nemen om de wijk zo leefbaar mogelijk te houden. Zo schoven er verschillende buurtvaders aan tafel om te vertellen waarom ze op die manier actief in de wijk willen zijn.

In de particuliere taekwondoschool Abdel-Kwan, met verschillende vestigingen in Rotterdam, vertelde eigenaar Abdel Maghnouj dat kinderen ook educatief worden begeleid: “Discipline is belangrijk bij taekwondo. Dat zie je dan ook terug in de schoolresultaten van onze leerlingen.” De koning liet zich ook informeren over de middenstand in het winkelgebied van Hillesluis. Hij sprak daar tijdens een wandeling enkele ondernemers boven een van de winkels.

Onverwacht

Voor het winkelend publiek kwam het bezoek onverwacht. De multiculturele culturele Rotterdammers reageerden enthousiast toen ze de koning plotsklaps voorbij zagen komen. “Geweldig dat hij onze wijk bezoekt en zo onverwachts”, zei een van de wijkbewoners. Burgemeester Ahmed Aboutaleb was blij dat Willem-Alexander naar Rotterdam kwam: “Dat betekent dat wij ook gezien worden door leden van het koninklijke huis.”

De wijk Hillesluis is onderdeel is van het nationaal programma. Dat programma is bedoeld om verschillende wijken in Rotterdam op allerlei terreinen weer leefbaarder te maken. Dat gebeurt aan de hand van nieuwe regels en wetten, maar ook met geld en de inzet van bewoners zelf, zo werd duidelijk tijdens het bezoek van de koning. Het bezoek duurde bijna twee uur.


Meer Noorwegen