Koning Harald heeft vol programma in Amerika

Vorsten

23/05/2015 2:13 pm

SEATTLE – De Noorse koning Harald is deze week aangekomen in Amerika. De koning brengt een officieel bezoek aan het land waar hij de staten Washington en Alaska aan zal doen.

Het is voor de koning de eerste keer dat hij een bezoek brengt aan Alaska, in Washington was hij al eerder. Daar heeft hij afgelopen dagen al de nodige afspraken gehad. Zo ging hij langs bij een scheepswerf die in 1946 werd gestart door zo’n 400 vissers van Noorse afkomst. Harald kreeg een rondleiding over de scheepswerf en werd bijgepraat over het ontstaan.

Koning Harald ontmoette ook al mensen uit het Noorse en Amerikaanse zakenleven en hij volgde een workshop over toerisme in Seattle. In Alaska zal de koning onder meer praten over klimaatverandering. Daar staan ook ontmoetingen met de Noorse gemeenschap in de staat op het programma.

De koning kwam woensdagavond aan in de plaats Seattle. De eerste dagen van zijn trip is Harald in Washington. Vanaf dinsdag 26 mei is de Noorse koning in Alaska. Op woensdag 27 mei keert de koning dan weer huiswaarts.

Gratis voor jou


Meer Noorwegen