Kroonprins Haakon knuffelt luiaard

Vorsten

19/11/2015 7:45 am

BELÉM – Kroonprins Haakon van Noorwegen heeft donderdag een bijzondere ontmoeting gehad tijdens zijn vierdaagse officiële bezoek aan Brazilië. In een dierentuin in de stad Belém mocht de zoon van de Noorse koning Harald een luiaard vasthouden.

Op de officiële Facebookpagina van het Noorse koningshuis en op de website van het hof staat een foto van Haakon met het beestje in zijn armen. Voorafgaand aan het bezoek aan de dierentuin en een botanische tuin woonde de kroonprins een seminar bij waarin gepraat werd over de Amazone, klimaatverandering en ontbossing. Aan het einde van het seminar gaf Haakon ook nog een korte toespraak. Daarin prees hij Brazilië voor de inspanningen om de ontbossing een halt toe te roepen en het Amazonegebied te beschermen.

Het bezoek van Haakon aan Brazilië loopt donderdag af. Op deze laatste dag staan er nog een aantal afspraken op de agenda. Zo gaat de kroonprins langs bij het Braziliaanse Instituut voor Ruimteonderzoek en brengt hij nog een bezoekje aan een natuurreservaat.

Eerder deze week liet Haakon zich uit over zijn programma. ”Ik kijk ernaar uit. Het programma voor de komende dagen is erg gevarieerd en interessant. In Rio de Janeiro ligt de focus op de vele zakelijke kansen die Brazilië aan Noorse bedrijven kan bieden. Woensdag en donderdag in Belém richten we ons op duurzame ontwikkeling en het behoud van het milieu”, aldus de kroonprins.

Kronprinsen hilste på denne dovendyrungen i Belem i ettermiddag. Den har ikke fått noe navn ennå, men søt er den.

Posted by Kongehuset on woensdag 18 november 2015


Meer Noorwegen