Kroonprins Haakon naar filmfestival Haugesund

Vorsten

03/07/2015 10:36 am

HAUGESUND – Kroonprins Haakon van Noorwegen gaat dit jaar naar de opening van het filmfestival in Haugesund. De Noorse troonopvolger is er al zes keer eerder geweest, maar bezocht het filmfestival in 2009 voor het laatst. Het Noorse hof kondigde vrijdag aan dat hij dit jaar weer van de partij is.

Haakon is bij de wereldpremière van de rampenfilm The Wave (Bølgen) waarmee de 43e editie van het filmfestival zondag 16 augustus opent. De spektakelfilm is een van de grootse producties uit de Noorse filmgeschiedenis. De bekende Noorse acteurs Kristoffer Joner and Ane Dahl Torp spelen de hoofdrollen in de film die gaat over een verwoestende vloedgolf in de Geirangerfjord.

Haakon woont op maandag 17 augustus de première bij van de documentaire Rebels (Pøbler), een productie die mede tot stand kwam door een bijdrage van het fonds van het kroonprinselijk paar.

Haakon krijgt de gelegenheid nog meer films te zien, maar volgens het hof is nog niet duidelijk welke hij kiest. Het filmfestival in Haugesund duurt tot en met 21 augustus.


Meer Noorwegen