Kroonprins Haakon prijst Brazilië

Vorsten

17/11/2015 7:43 am

BRASILIA – Kroonprins Haakon van Noorwegen is begonnen aan zijn vierdaagse officiële bezoek aan Brazilië, de belangrijkste handelspartner van de Scandinaviërs in Zuid-Amerika. De Noorse troonopvolger leidt een handelsdelegatie op het gebied van handel en industrie, olie en energie, klimaat- en milieuonderzoek en onderwijs.

De Noorse kroonprins arriveerde maandag in de hoofdstad Brasilia en werd verwelkomd op de luchthaven met de Braziliaanse vicepresident Michel Temer. Zij spraken over de steeds sterkere samenwerking tussen Noorwegen en Brazilië om het Amazoneregenwoud te beschermen. In het bijzijn van de pers complimenteerde prees Haakon Brazilië voor de indrukwekkende vooruitgang in de strijd tegen de ontbossing. Haakon noemde Brazilië een koploper op dit gebied. Noorwegen helpt Brazilië bij de strijd met een bijdrage van een miljard dollar.

Dinsdag is Haakon in Rio de Janeiro. ”Ik kijk ernaar uit. Het programma voor de komende dagen is erg gevarieerd en interessant. In Rio de Janeiro ligt de focus op de vele zakelijke kansen die Brazilië aan Noorse bedrijven kan bieden. Woensdag en donderdag in Belèm richten we ons op duurzame ontwikkeling en het behoud van het milieu”, zei de kroonprins.


Meer Noorwegen