Mette-Marit is dol op lezen

Vorsten

11/11/2016 9:08 am

De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft donderdag een speech gehouden op de St. John Memorial universiteit. De vrouw van kroonprins Haakon sprak over lezen en literatuur.

In haar speech vertelde Mette-Marit dat ze een passie heeft voor boeken, een liefde die op vroege leeftijd begon. Als klein meisje was het bezoek dat ze met haar moeder aan de bibliotheek bracht het hoogtepunt van haar week. Ook nu kan ze nog erg genieten van een bibliotheek. “Ik houd van de rust en stilte. Ik kan de verhalen achter de boekomslagen voelen en ruiken.”

Ze benadrukt ook dat lezen je leven verrijkt en dat het communicatie tussen mensen bevordert. “Lezen laat ons kennismaken met degenen die op ons lijken maar ook hetgeen dat niet bekend is, zij die keuzes maken die wij niet begrijpen, zij die leven op een andere plek en in een andere situatie.”

Als moeder benadrukt ze ook het belang van voorlezen bij jonge kinderen. “Het versterkt onze empathische gevoelens en helpt ons in het proces om bij de gemeenschap te horen.” Het Noorse kroonprinselijk paar sloot donderdag een vierdaagse bezoek aan Canada af. Ze deden onder meer Ottowa en Toronto aan.


Meer Noorwegen