Verloving Märtha Louise geen reden voor neerleggen functies

Vorsten

08-11-2022 14:42:05

De verloving van de Noorse prinses Märtha Louise met sjamaan Durek Verrett heeft geen rol gespeeld bij het neerleggen van haar officiële functies. Haar familie benadrukt dinsdag in een verklaring “enorm blij” te zijn met het feit dat de twee gaan trouwen en hoopt dat Verrett zich “welkom” voelt.

“Voor ons is het van cruciaal belang onze vertrouwensband met het Noorse volk in stand te houden en tegelijkertijd het welzijn van onze familie zo goed mogelijk te beschermen. De beperkingen van wat wij mogen zeggen of doen terwijl wij het Koninklijk Huis vertegenwoordigen, zijn in twijfel getrokken en bevraagd. Daarom vonden wij het nodig de rollen en het gebruik van de titel van prinses verder te verduidelijken”, legt het hof uit.

Het feit dat de Amerikaanse verloofde van Märtha Louise te maken heeft gehad met racistische berichten sinds zijn relatie met de prinses “betreurt” de koninklijke familie. “We vinden het feit dat het Koninklijk Huis de etnische diversiteit van Noorwegen weerspiegelt juist sterk.”

Over de relatie van Verrett en Märtha Louise ontstond eerder ophef. Dat had onder meer te maken met de gezamenlijke tour van het koppel die ‘De prinses en de sjamaan’ heette. De twee maakten in juni hun verloving bekend.

Meer Noorwegen