William en Kate bij Noorse royals

Vorsten

2018-02-01 18:46:00

Na hun bezoek aan Zweden zijn kroonprins William en zijn vrouw Kate nu te gast in het buurland Noorwegen. In de voormiddag werden ze welkom geheten door de Noorse koning Harald en koningin Sonja.

Na de officiële plichtplegingen voegden kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit zich bij het gezelschap voor het fotomoment. Ook prinses Märtha Louise en Astrid waren erbij aanwezig.

Samen met de Noorse royals bezochten William en Kate het beeldenpark bij het koninklijke slot. Dat was voor veel Noren de gelegenheid om de Britse gasten van dichtbij te bewonderen. De Britse royals namen ruimschoots de tijd en praatten met enkele Noren. Ze kregen uitleg over het beeldenpark van prinses Ingrid Alexandra. Koningin Sonja hielp haar daarbij.

Na het bezoek aan het park ging het gezelschap naar een bijeenkomst waar gesproken werd met ondernemers van startups. Daar spraken ze ook met de Noorse schaakgrootmeester Magnus Carlsen. Verder leerden ze de mensen kennen achter het educatieplatform Kahoot en de e-reader ReMarkable. Die twee initiatieven uit de techsector maakten in 2017 flink naam.


Meer Noorwegen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!