Felipe en Letizia betuigen medeleven met familie missionaris

Vorsten

12/08/2014 4:27 pm

MADRID – Koning Felipe, koningin Letizia en premier Mariano Rajoy hebben de familieleden van de Spaanse missionaris Miguel Pajares en de orde waarvan hij lid was, hun medeleven betuigd.

Pajares (75) is voor zover bekend de eerste Europeaan die met het ebolavirus was besmet. Hij is vorige week in een ziekenhuis in Madrid overleden, zo meldde de Spaanse krant El País dinsdag.

De missionaris werkte acht jaar als verpleegkundige in een ziekenhuis in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia. Daarvoor was hij actief in Ierland en Ghana. Twaalf jaar geleden liet hij zich tot verpleegkundige omscholen. In het ziekenhuis in Monrovia verpleegde hij onder anderen de directeur van een katholiek ziekenhuis, die zelf aan ebola is gestorven.

Voor Pajares met het virus werd besmet, was zijn gezondheid al ondermijnd door een nier- en hartkwaal. Zijn lichaam wordt niet opgebaard en hij wordt gecremeerd, lieten de autoriteiten in Madrid dinsdag weten. Zijn geboortedorp, La Iglesuela in de buurt van Toledo, heeft 3 dagen rouw afgekondigd.

Gratis voor jou


Meer Spanje