Felipe en Letizia nemen trein met keizerspaar

Vorsten

2017-04-07 08:30:00

Het Spaanse koningspaar is vrijdag, op de laatste dag van het staatsbezoek aan Japan, in een van de wereldberoemde hogesnelheidstreinen gestapt. Koning Felipe en koningin Letizia kregen gezelschap van de Japanse keizer Akihito en zijn vrouw Michiko. Het viertal reisde van Tokio naar Shizuoka.

Felipe, Letizia, Akihito en Michiko deden iets meer dan een uur over de reis van 175 kilometer. Het gezelschap maakte twee tussenstops, onder meer in Shin-Yokohama. Daar werd een centrum bezocht dat de seismologische activiteit in de regio in de gaten houdt. Het koningspaar kreeg een rondleiding en leerde meer over welke krachten komen kijken bij een tsunami. Ook zagen Felipe en Letizia hoe heftig een aardbeving met een kracht van 6 à 7 is.

Eenmaal aangekomen in Shizuoka bezochten het koningspaar en het keizerspaar Fugetsuro, dat bekend is vanwege zijn historische tuin. Daar werd een historische klok bekeken. Het uurwerk werd in 1611 aan Japan geschonken door de Spaanse koning Felipe III als dank voor het redden van de bemanning van een Spaans galjoen.

Na de lunch bezochten Felipe, Letizia, Akihito en Michiko het heiligdom Shizuoka Sengen Jinja waar het gezelschap werd toegezongen door schoolkinderen. Ook werd het viertal getrakteerd op een traditionele dansvoorstelling. Vervolgens namen Felipe en Letizia in een van de tempels afscheid van Akihito en Michiko, waarna het koningspaar vertrok naar de luchthaven voor de terugreis naar Spanje.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek