Felipe en Letizia verwelkomen Xi Jinping

Vorsten

2018-11-28 11:35:00

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje hebben woensdag de Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw Peng Liyuan ceremonieel ontvangen bij het Koninklijk Paleis in Madrid. De Chinese president brengt een officieel bezoek aan Spanje.

De visite valt samen met de herdenking van 45 jaar diplomatieke betrekkingen tussen China en Spanje. Xi Jinping arriveerde dinsdag al in Madrid en had ‘s avonds reeds een ontmoeting met Felipe op het Zarzuela Paleis. Daar kregen de Chinese gasten ook een diner aangeboden van het Spaanse koningspaar.

Bij het Koninklijk Paleis volgde woensdagochtend een officiële welkomstceremonie, waar de volksliederen van Spanje en China klonken en 21 saluutschoten. Samen met Xi Jinping inspecteerde Felipe de erewacht op het plein.

Woensdag staat ook een ontmoeting met Pedro Sanchez op het programma. Presidentsvrouw Peng Liyan brengt met koningin Letitizia een bezoek aan het Koninklijk Theater van Madrid. Woensdagavond volgt een staatsbanket. Na Spanje reist de Chinese president door naar Argentinië waar hij de G20-top bijwoont.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig