‘Felipe gebruikte gat in agenda voor besloten afscheid’

Vorsten

30/07/2015 2:15 pm

SALAMANCA – Koningin Letizia en haar familie hebben dinsdag al meteen in alle stilte afscheid genomen van Letizia’s die nacht overleden grootvader Francisco Rocasolano. Koning Felipe benutte een gat in zijn drukke agenda van die dag om zich enkele uren bij zijn vrouw en schoonfamilie te voegen, zo reconstrueert dagblad ABC donderdag de gebeurtenissen van de afgelopen dagen.

Felipe nam dinsdag in het Zarzuela-paleis om 13.30 uur afscheid van de regionale leider van de Canarische eilanden en pas om 18.00 uur wachtte een ontmoeting met de leider van Navarra. Bij die gelegenheid verscheen de koning ook opeens in het zwart en met een zwarte das terwijl hij ‘s ochtends nog een blauwe das had gedragen. In de tussentijd heeft hij afscheid genomen van Letizia’s opa en heeft hij Letizia’s moeder Paloma en zus Telma gecondoleerd, aldus ABC. De krant plaatste een foto van Paloma en Telma die woensdag is genomen in Madrid.

Het Spaanse hof had de media gevraagd de privacy van Letizia en haar familie te respecteren. Haar grootvader, die 98 jaar oud werd, was geen publiek figuur en geen lid van de koninklijke familie en het was de wens van de familie in alle beslotenheid van hem afscheid te kunnen nemen. Volgens televiziezender TeleCinco is Rocasolano dinsdagmiddag in Salamanca, waar hij in het universitair ziekenhuis overleed, ook gecremeerd.


Meer Spanje