Felipe heeft eindelijk lege agenda

Vorsten

10/08/2015 1:46 pm

PALMA – Voor het eerst deze zomer is de openbare agenda van het Spaanse koningspaar leeg. Op de website van het koningshuis waar altijd een week vooruit wordt gekeken naar activiteiten van leden van de koninklijke familie is de agenda zelfs verdwenen. Na ruim tien dagen ‘werkvakantie’ op Mallorca is koning Felipe nu echt even vrij.

De afgelopen week combineerde hij deelname aan de zeilwedstrijden in de 34e editie van de Copa del Rey, de koningsbeker, met officiële ontvangsten en vrijdag zelfs een onderhoud met minister-president Mariano Rajoy.

Koningin Letizia vergezelde haar man een paar keer, maar probeerde verder met haar dochters Leonor en Sofia zoveel mogelijk uit zicht te blijven. Vakantie onder het oog van tientallen fotografen is voor haar geen vakantie.

Om aan de belangstelling te ontsnappen is vertrek van Mallorca dan ook nodig. ‘We improviseren’, aldus Felipe toen hij vorige week werd gevraagd naar de duur van zijn verblijf op het eiland en verdere plannen. Bekend is dat Letizia van afwisseling houdt en graag verschillende plekken in Spanje ontdekt, of haar gezin graag meeneemt naar het buitenland. Maar voor de rust is het dan belangrijk er vooral niets over te melden aan de media.


Meer Spanje