Felipe houdt vrijdag ontvangsten op Mallorca

Vorsten

28/07/2015 6:24 pm

MADRID – Koning Felipe gaat nog deze week naar Mallorca. Dat heeft het Spaanse hof dinsdag officieel bekendgemaakt. Op het vakantie-eiland heeft hij vrijdag vier officiële ontvangsten. Felipe had overigens vorige week vrijdag al tegen de regionale premier van de Balearen, Francina Armengol i Socías, gezegd dat hij uiterlijk zaterdag zou aankomen. De premier was op audiëntie in het Zarzuela-paleis in Madrid.

De officiële agenda vermeldt alleen de aanwezigheid van Felipe bij de ontmoetingen met achtereenvolgens (opnieuw) de premier van de Balearen, de voorzitter van het regionale parlement, de burgemeester van Palma de Mallorca en de voorzitter van de gemeenteraad. Of de koning meteen ook zijn gezin meeneemt naar het Marivent-paleis in Palma is nog niet duidelijk. Het overlijden van de grootvader van koningin Letizia kan betekenen dat zij haar reisplannen aanpast om eerst bij haar moeder en verdere familie te zijn.

Letizia heeft niet veel op met Marivent en Mallorca, waar de koninklijke familie constant bekeken wordt door Spaanse en buitenlandse vakantiegangers en door fotografen. Haar man en schoonvader Juan Carlos kwamen er altijd graag, mede vanwege de zeilwedstrijden om de Koningscup waaraan beiden jaarlijks deelnamen. Ook koningin Sofia en haar dochters Cristina en Elena hielden van het zeilen, waardoor Mallorca elk jaar kon rekenen op een lang verblijf van de koninklijke familie.

Koningin Sofia is al weer enige tijd op het eiland, maar Spaanse media schreven eerder al dat het verblijf van het koningspaar vanwege Letizia’s aversie maar van korte duur zou zijn. Felipe zou het gebruikelijke rondje afwerken met de lokale autoriteiten en ook nog het traditionele onderhoud hebben met premier Mariano Rajoy, maar veel meer zou er niet op het programma staan. Hoewel. Verschillende media speculeerden ook over de mogelijke komst van het Nederlandse koninklijk gezin voor enkele vakantiedagen samen. Het Spaanse hof wilde echter niet reageren op die geruchten.


Meer Spanje