Felipe legt krans bij Mexicaans monument

Vorsten

2015-06-29 18:52:00

MEXICO-STAD – De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia hebben maandag een militaire ceremonie bijgewoond bij Campo Marte in Mexico-Stad. Felipe en Letiza zijn sinds zondag in Mexico voor hun eerste staatsbezoek aan het Noord-Amerikaanse land.

Het koningspaar legde een bloemenkrans bij een monument voor de heldenkinderen, zes jonge kadetten die zouden zijn omgekomen bij de verdediging van Chapultepec, een strategisch belangrijke heuvel en tegenwoordig een park, tijdens de Amerikaans-Mexicaanse oorlog (1846-1848). Zij werden voor Mexico onsterfelijk.

Bij de ceremonie was ook de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn vrouw Angelica Rivera aanwezig. “De relatie tussen Spanje en Mexico is eeuwen oud, broederlijk en onverbrekelijk”, aldus Nieto. De reis naar Mexico is Felipe’s eerste staatsbezoek aan Latijns-Amerika sinds hij vorig jaar koning werd.

Sleutel

Eerder had het koningspaar uit handen van de burgemeester van Mexico-Stad de sleutel van de stad gekregen als onderdeel van de officiële welkomstceremonie. Daarna stond nog een lunch in het presidentieel paleis op de planning. De eerste dag van het staatsbezoek werd ‘s avonds afgesloten met een diner waarbij de Mexicaanse president en de first lady ook aanwezig waren.

Felipe en Letizia zijn nog tot woensdag 1 juli in Mexico.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig