Felipe neemt deel aan Copa del Rey

Vorsten

01/08/2015 4:17 pm

PALMA – De Spaanse koning Felipe zal komende week voor de kust van Mallorca zelf ook deelnemen aan de zeilwedstrijden om de zogenoemde Copa del Rey, de koningsbeker. Dat heeft de voorzitter van de Real Club Nautico de Palma, Javier Sanz, bevestigd.

“Hij is een zeeman, een zeiler, die nauw verbonden is met Palma en we zijn trots op zijn deelname”, aldus Sanz tijdens een persconferentie waar hij het deelnemersveld voor de 34e editie van de ook door koning Juan Carlos altijd ondersteunde zeilwedstrijden om de koningsbeker bekendmaakte. Het aantal deelnemers is dit jaar groter dan ooit, aldus Sanz: 1500 zeilers met 140 boten uit 23 landen.

Felipe zeilt mee op de Corel 45 Aifos, waarop hij al bijna twintig jaar heeft gevaren. De verwachting is dat de koning net als in het verleden niet alle dagen zal deelnemen. Zijn vader Juan Carlos is wegens zijn gezondheid al een aantal jaren geleden gestopt met zeilen en heeft zijn boot Fortuna zelfs van de hand gedaan.

De koning is een fanatiek zeiler. In 1992 was hij lid van het Spaanse zeilteam bij de Olympische Spelen in Barcelona. Hij kreeg zijn liefde voor de sport met de paplepel ingegoten. Vader Juan Carlos was in 1960 lid van de nationale zeilploeg tijdens de zomerspelen in Rome. Moeder Sofia was dat jaar reserve van het Griekse zeilteam terwijl haar broer Constantijn voor Griekenland goud won.

Gratis voor jou


Meer Spanje