Felipe slaat zeilwedstrijden over

Vorsten

03/08/2015 12:27 pm

PALMA – Koning Felipe laat maandag staatszaken voorgaan en slaat de zeilwedstrijden om de Copa del Rey, de Koningsbeker, over. De regeringsleider van de autonome en naar zelfstandigheid strevende regio Catalonië zou maandag regionale verkiezingen aankondigen waarbij impliciet de toekomst van Spanje op het spel staat. In dat licht oordeelde de koning het verstandig de dag door te brengen in paleis Marivent om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Felipe ging ‘smorgens vroeg wel naar de Club Náutico de Palma om de zeilploeg van het marinezeilschip ‘Aifos’ (de naam Sofia achterstevoren geschreven) succes te wensen. De koning zal de komende dagen een aantal keren op Aifos meevaren, en hij wilde aanwezig zijn bij de voorbereidingen op de eerste race. Ook had hij een ontmoeting met clubpresident Javier Sanz, die hem bijpraatte over het deelnemersveld. Aan de Copa del Rey hebben nog nooit zoveel boten deelgenomen.

De koning had zondag overigens al een beetje van het mooie weer op de Balearen-eilanden kunnen genieten, meldt maandag La Vanguardia. Samen met zijn gezin, koningin Sofia, zus prinses Elena en haar twee kinderen en de vier kinderen van de afwezige prinses Cristina, maakte Felipe een uitstapje naar het eiland Cabrera.


Meer Spanje