Gegrilde snoekbaars voor Letizia

Vorsten

27/10/2014 12:51 pm

WENEN – Koningin Letizia van Spanje krijgt maandag gegrilde snoekbaars voorgeschoteld tijdens de lunch bij de Oostenrijkse president Heinz Fischer en zijn vrouw Margit. Dat meldt de Oostenrijkse nieuwsdienst oe24, die via internet rechtstreeks verslag doet van het eendaagse solobezoek van de Spaanse koningin aan Wenen.

Letizia is even na half 2 aangekomen. Voor de Hofburg, het oude keizerlijke paleis, hadden zich tientallen belangstellenden verzameld om een glimp op te vangen van Letizia die voor het eerst sinds de troonswisseling in juni zonder haar man koning Felipe op reis is in het buitenland. Maandagavond opent de koningin in het Kunsthistorisch Museum een tentoonstelling met werk van de Spaanse schilder Diego Velázquez.

In Hotel Sacher is ruimte geboekt voor Letizia, maar oe24 kreeg van het management niet te horen wanneer de koningin in- en uitcheckt. Hoewel er offcieel geen middagprogramma is, verwachten de Oostenrijkse media dat Letizia nog een sociaal project voor jongeren bezoekt om daaruit lering te trekken voor Spanje.

Gratis voor jou


Meer Spanje