Juan Carlos is trots op zijn zoon

Vorsten

02/09/2015 3:05 pm

MADRID – Koning Juan Carlos is trots op zijn zoon en opvolger koning Felipe VI. Dat zei de koning tijdens een verrassend gesprek met Carlos Herrera, die deze week is begonnen met een nieuw radioprogramma.

Herrera, die de koning goed kent, belde Juan Carlos op en kreeg hem ook meteen aan de lijn voor een informeel interview van vijf minuten. Het was de eerste keer dat Juan Carlos met de media sprak sinds de aankondiging van zijn aftreden in juni 2014.

Herrera vroeg naar de mening van Juan Carlos over het nog jonge koningschap van zijn zoon. “Als ouder is het moeilijk om objectief zijn”, antwoordde de koning, die eraan toevoegde dat Spanje ‘een grote koning had, met veel goede kwaliteiten en eigenschappen’. “Hij kent ons land goed en iets meer dan een jaar heeft hij het respect verkregen van de Spaanse samenleving”, aldus Juan Carlos over Felipe. “Je kunt je voorstellen dat ik heel trots ben.”

Zelf had hij nu meer tijd over, al maakte hij zich nog graag vrij om Spanje te vertegenwoordigen als zijn zoon daarom vroeg. “Ik heb een goede gezondheid, en er is tijd nodig om te wennen aan een leven, dat onder ons gezegd, veel rustiger is en minder verantwoordelijkheden kent.”


Meer Spanje