Koning Felipe ziet Spanje EK basketbal winnen

Vorsten

20/09/2015 7:41 pm

LILLE – Koning Felipe van Spanje heeft zondagavond zijn land in de finale van het EK basketbal in het Franse Lille de titel zien pakken tegen Litouwen. De Spanjaarden versloegen Litouwen met groot verschil: 80-63. Uitblinker bij de Spanjaarden was Pau Gasol met 25 punten.

Frankrijk moest in eigen land genoegen nemen met het brons. In de troostfinale hadden de Franse mannen niet al te veel moeite om Servië van het lijf te houden. Door met name in de derde periode een flinke voorsprong te nemen, bepaalden de Fransen de eindstand op 81-68. Litouwen en Spanje zijn met een plek in de EK-finale verzekerd van een ticket naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje besloten vrijdag hun vierdaags bezoek aan de Verenigde Staten. Felipe is een basketballiefhebber. Aan het eind van zijn zomervakantie genoot hij nog van een oefenwedstrijd tussen Spanje en Macedonië in de Madrid Arena. Na afloop van de wedstrijd zocht hij de spelers in de kleedkamer op om ze persoonlijk te begroeten. Hij vertelde toen dat hij graag meer wedstrijden zou willen bezoeken, maar dat hij nog niet zeker wist of zijn agenda het toe zou laten om het EK bij te wonen in een van de gastlanden Duitsland, Frankrijk, Letland of Kroatië.


Meer Spanje